Montalto della Marche
 

 

LE MARCHE

Le Marche is een vrij onbekend en nog ongerept gebied gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische zee in midden Italië. Het landschap heeft een gevarieërde flora en fauna. De heuvels zijn bedekt met een lappendeken van wijn- en olijfgaarden, korenvelden, zonnebloemen en grasland.

landschap Le Marchezonnenbloemenveld

De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van wandel en fietstochten. Met de auto of op de motor kom je via de talloze kronkelende wegen de mooiste plaatsen tegen, veelal op de toppen van de heuvels gelegen, mooi gerestaureerde middeleeuwse vestingstadjes die uitnodigen om verkend te worden.

In ieder dorpje is er wel wat te beleven of te bezichtigen: smalle steegjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan, palazzi, kloosters, abdijen, kerken en musea, of gewoon gezellig in de plaatselijke bar genieten van een lokaal wijntje of een "espresso".

dorpjesagra

Veel steden hebben hun authentieke karakter behouden. Vooral Ascoli Piceno is een culturele topper. Met verder prachtige plaatsen als Fermo, Loreto, Macerata, Jesi en Fano. Een bezoek aan de druipsteengrotten van Frasassi is onvergetelijk en verfrissend in hartje zomer.

frasassi

In het voorjaar en de zomer valt er te genieten van concerten en opera uitvoeringen, welke niet alleen in de steden maar ook vaak in de kleinere plaatsen georganiseerd worden. Augustus is de maand van de erg gezellige dorpsfeesten.

De keuken van Le Marche biedt een keur aan lokale gerechten met heerlijke vis, zwijn, pasta's, olijven, truffels, vers fruit en groente. Mooie DOC wijnen (Verdicchio, Vernaccia, Rosso Conero, Rosso Piceno en Falerio) zijn te proeven bij vele enoteca's en cantina's.

De kustlijn van Le Marche is ruim 170 km lang en is een aaneenschakeling van romantische dorpjes en prachtige stranden. De historische badplaatsjes met hun witte stranden en blauwe zee hebben alles in huis voor de meest verwende strandgangers.

In het Sibillini-gebergte, met de Maga Alcina, op de bergen Nerone en Carpegna, in de bossen bij Cingoli (het "balkon van Le Marche"), vind je een onvergetelijk landschap. Tussen beuken en beekjes stimuleert de ruige schoonheid van de natuur tot het maken van wandelingen en trektochten. Van lichte voor iederereen toegangkelijke wandeltochten tot het echte bergbeklimmingen voor ervaren alpinisten.

In de winter wordt er volop geskied in de Sibillini. De skigebieden in Le Marche zijn: Sarnano, Camerino, Ussita, Acquasanta Terme, Comunità Montana di San Ginesio Monti Azzurri, Parco Naturale Gola della Rossa e di Frasassi.

marktolijven

 


[home][wie zijn wij][arrangementen][Le Marche][reserveren][contact & route][villa][villetta]
[English] [Italiano] [Deutsch]© 2009 Villa della Valle. info@villadellavalle.com